ΑΜΒΟΥΡΓΟ Χανσεατικές πόλεις Κάστρο Σβέρι

5 Ημέρες

Περιγραφή ταξιδιού

Η Βόρεια Γερμανία, σχετικά «άγνωστη» ακόμη στο ταξιδιωτικό κοινό κρύβει θαυμάσιους ταξιδιωτικούς θησαυρούς, τους οποίους και θα γνωρίσουμε με βάση το ιστορικό λιμάνι και 2η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το αριστοκρατικό Αμβούργο. Η πόλη-κόσμημα Λούμπεκ, το παραμυθένιο κάστρο-παλάτι του Σβέριν, η σπουδαία Χανσεατική πόλη της Βρέμης, το ενδιαφέρον λιμάνι του Κιέλου και φυσικά το ίδιο, το εντυπωσιακό Αμβούργο συνθέτουν ένα κορυφαίο ταξιδιωτικό μενού, στο πληρέστερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς, στη Βόρεια πλευρά της χώρας

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ: COS00072

Tιμή πακέτου Από 675€

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

29/5 - 19/6 - 10, 24, 31/7 - 7, 14, 21, 28/8 - 11, 25/9

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN AIRLINES

4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα 4*s & 5* κεντρικά ξενοδοχεία

Mercure Hamburg City hotel – Marriott Hamburg hotel

  • Πλούσια μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχείο
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Επίσκεψη στη πόλη-κόσμημα Λούμπεκ
  • Επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο-παλάτι του Σβέριν
  • Ξενάγηση στην αρχοντική Βρέμη και στο γοητευτικό Κίελο
  • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Ημέρα 1η : Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Αμβούργο.

Η πρωινή μας πτήση θα μας μεταφέρει σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης, το Αμβούργο. Ιδιαίτερη πόλη, με μια τεράστια λίμνη στο κέντρο της, 2.300 γέφυρες πάνω από τα κανάλια, τεράστια πράσινα πάρκα (το 2011 το Αμβούργο ψηφίστηκε «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης»), που φυσικά διαθέτει πλούσια ιστορία ως σημαντικότατο λιμάνι της Χανσεατικής Ένωσης και τεράστια ποικιλία αρχιτεκτονικών ρευμάτων στα κτίρια της. Η ξενάγησή μας στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο, το περίφημο Rathaus, που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που έχει γίνει και το σύμβολο της πόλης. Περνώντας από την υπαίθρια αγορά και τις κομψές στοές γύρω από το δημαρχείο, θα βρεθούμε μπροστά στην Bienalster, την μεγάλη λίμνη του κέντρου και θα συνεχίσουμε στις μοναδικές αρχιτεκτονικά και πλήρως αναπλασμένες περιοχές του κέντρου Speicherstadt με τις μοναδικές αποθήκες του λιμανιού και Kontorhausviertel με τα καταπληκτικά πρωτοποριακά κτίρια των δεκαετιών του 20’ και 30’ και θα καταλήξουμε στο σημείο που βρίσκεται το εμβληματικό νέο κτίριο της Φιλαρμονικής επί του Έλβα (Elbphilarmonie) ποταμού για να απολαύσουμε τη εξαιρετική του αρχιτεκτονική. Τέλος ολοκληρώνοντας τη γνωριμία μας με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, επισκεπτόμαστε τη πρώην «αμαρτωλή» περιοχή του St Pauli, που σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα διασκέδασης της πόλης, πριν καταλήξουμε στις διάσημες προβλήτες της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση και βραδινός περίπατος για να απολαύσουμε τα υπέροχα κτίρια του κέντρου της πόλης.

Ημέρα 2η : Αμβούργο ( Λούμπεκ – Σβερίν )

Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει με την επίσκεψη μίας από τις «άγνωστες» στο ευρύ κοινό, πόλεις- κοσμήματα της Βόρειας Ευρώπης που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από το πρόγραμμά μας. Η πόλη που μοιάζει με εικονογραφημένο παραμύθι, που δεν είναι άλλη από το πολύχρωμο Λούμπεκ. Μία πανάρχαια Χανσεατική πόλη, χτισμένη πάνω στον ποταμό Τράβε, ασύλληπτης αρχιτεκτονικής αρμονίας, που δικαίως έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που θα μας αφήσει άφωνους με την απαράμιλλη ομορφιά της. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φθάνουμε στο Σβέριν, τη πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, κτισμένο αριστοτεχνικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εδώ κυριαρχεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιοθέατα, το περίφημο Παλάτι του Σβέριν, κτισμένο σε ένα νησάκι επί της λίμνης, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο δείγμα της ρομαντικής ιστορικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και που δικαίως αποκαλείται το «Νοισβανστάιν του Βορρά». Επιστροφή στο Αμβούργο το απόγευμα.

Ημέρα 3η : Αμβούργο ( Bρέμη )

Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινούμε για την ιστορική πόλη της Βρέμης, φυσικά μέλος και αυτή της περίφημης Χανσεατικής Ένωσης και σημαντικότατο λιμάνι της Βόρειας Γερμανίας, κτισμένη στις όχθες το Βέζερ ποταμού, 60χλμ πριν αυτός εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα. Παρόλες τις καταστροφές λόγω των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το ιστορικό της κέντρο αποκαταστάθηκε στην παλιά του αίγλη και σήμερα εκπλήσσει ευχάριστα τον ταξιδιώτη με τον αρχιτεκτονικό του πλούτο. Το διάσημο Δημαρχείο της Πόλης, κτίριο με πλούσια ιστορία, το άγαλμα του Ρολάνδου, η Πλατεία της Αγοράς, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και φυσικά η γραφική γειτονιά του μεσαιωνικού λιμανιού, το πασίγνωστο Shlachte με τα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας, στην ενδελεχή μας ξενάγηση. Tο απόγευμα θα επιστρέψουμε στο γνώριμο Αμβούργο, ενώ για το βράδυ, μη παραλείψετε να πάρετε μία γεύση από μία από τις διασημότερες περιοχές διασκέδασης της Βόρειας Ευρώπης, τη πασίγνωστη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών», St Pauli.

Ημέρα 4η : Αμβούργο ( Κίελο )

Το σημερινό πρωινό είναι αφιερωμένο με τη γνωριμία μας με την ιστορική πόλη, σημαντικό λιμάνι επί της Βαλτικής και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, το αρχοντικό Κίελο. Η πόλη μπορεί να υπέστη σοβαρές καταστροφές, όπως πολλές άλλες άλλωστε, κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά η αποκατάσταση των ιστορικών του κτιρίων ήταν υποδειγματική και σήμερα βρίθει όμορφων ιστορικών κτιρίων όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, η Όπερα τα οποία και θα απολαύσουμε στη ξενάγηση μας. Τέλος μας περιμένει ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της πόλης, Χολστενστάσε με τα δεκάδες καταστήματα για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Αμβούργο και χρόνος στη διάθεση σας για την πλούσια αγορά της πόλης ή για να επισκεφθείτε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία της πόλης όπως το διάσημο Μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης.

Ημέρα 5η : Αμβούργο – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Πλήρεις όμορφων ταξιδιωτικών εντυπώσεων μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.
Ταξίδι Αναχώρηση Ξενοδοχεία Κόστος ατόμου σε Δίκλινο Επιβάρυνση Μονοκλίνου Φόροι Εισόδοι Παρατηρήσεις
ΑΜΒΟΥΡΓΟ Χανσεατικές πόλεις Κάστρο Σβέριν

5 μέρες

29/5 – 19/6 – 10, 24,
31/7 – 7, 14, 21/8
πρωινό
4*s MERCURE CITY 675 € +220 € +220 € Περιλαμβάνονται δημοτικοί
φόροι ξενοδοχείων
5* MARRIOTT 765 € +260 €
28/8 – 11, 25/9
πρωινό
4*s MERCURE CITY 715 € +220 €
5* MARRIOTT 805 € +260 €

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Αμβούργο Αθήνα

Επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4*s & 5* ως ακολούθως ή παρόμοιο (4*s Mercure Hamburg City / 5* Marriott Hamburg)

Πρωινό μπουφέ καθημερινά

Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.

Φιλοδωρήματα / δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Σχετικά πακέτα