Κωνσταντινούπολη

5 Ημέρες

Περιγραφή ταξιδιού

Κωνσταντινούπολη , η «Πόλη των Πόλεων»

Τι είναι αυτό που τόσο μας μαγεύει σ’ αυτή την πόλη; Η φαντασμαγορική τοπογραφία, τα επιβλητικά κατάλοιπα χιλιόχρονης ιστορίας, το βάρος της μνήμης τόσων αιώνων; Τίποτε από μόνο του και όλα σε συνδυασμό. Περισσότερο όμως αυτό που μας δένει με την Πόλη είναι τα πολλά της πρόσωπα. Οι γειτονιές της, που τόσο πολύ διαφέρουν, ώστε νομίζεις πως ανήκουν σε διαφορετικές πόλεις, που τις χωρίζουν χιλιάδες μίλια αλλά και πολιτισμοί. Ο πολύχρωμος και πολύβουος συρφετός των δρόμων και των αγορών της. Τα μυστικά των ξεχασμένων σοκακιών, η απρόσμενη αλλαγή στην αρχιτεκτονική και στον πληθυσμό από τον ένα δρόμο στον άλλον.

Η «Πόλη» είναι ένα καλειδοσκόπιο εικόνων ασυνάρτητων μα γοητευτικών, μια πηγή θετικής ενέργειας στην οποία θέλεις να βυθιστείς ενώ συγχρόνως μπορείς εύκολα να ξεφύγεις. Να χαθείς σε αλλοτινούς μικρόκοσμους, λησμονώντας τα άγχη και ξεπερνώντας τους ορίζοντες της μικρής, δικής σου καθημερινότητας.   

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ: YAN00003

Tιμή πακέτου Από 430€

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21/04, 22/04

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα
 • Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
 • Επίσκεψη στη Μονή της Χώρας
 • Επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών
 • Επίσκεψη στο Πιερ Λοττί
 • Επίσκεψη στον Ναό της Αγίας Ειρήνης και τον Ναό της Αγίας Τριάδας
 • Περιπατητική ξενάγηση στην Λεωφόρο του Πέρα
 • Επίσκεψη στο Μινιατουρκ
 • Ξενάγηση πόλης ( Αγία Σοφία , Μπλέ Τζαμί , Βυζαντινό Ιππόδρομο , Βυζαντινό Υδραγωγείο, Τοπ Καπί )
 • Ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόννησα με ιδιωτικό πλοιάριο
 • Επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ
 • Επίσκεψη στην Σκεπαστή Αγορά ( Capali Carsi ) , Αιγυπτιακή αγορά ( Misir Carsisi ) & Arasta Bazaar
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο με ιδιωτικό πλοιάριο
 • Θα παρακολουθήσουμε την Μ. Παρασκευή την ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκιπο και την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια ξεχωριστή εμπειρία.
 • Μεταφορά για την Αναστάσιμη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Θεραπειά στο Βόσπορο .
 • Αναστάσιμο Δείπνο σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο στα Θεραπειά .

Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλουκλί – Μονή της Χώρας , Παναγία Βλαχερνών-Πατριαρχείο - Πιερ Λοττί - Περιπατητική ξενάγηση

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Εν συνεχεία θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο λόφο Πιέρ Λοτί για να θαυμάσουμε μια μοναδική πανοραμική θέα της Κων/πολης. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε ένα περίπατο για να γνωρίσουμε την περιοχή του Πέρα με το ένδοξο κοσμοπολίτικο παρελθόν του. Θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης και στην συνέχεια θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο για να επισκεφθούμε τον Άγιο Αντώνιο και την στοά των λουλουδιών. Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο “Pera Palace” που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου “Orient Express”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

Κωνσταντινούπολη – Πριγκιπόννησα – Ακολουθία & περιφορά Επιταφίου στην Πρίγκιπο

Μπουφέ πρωινό και το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την εκδρομή μας στα Πριγκιπόνησσα. Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Στον τελευταίο μας σταθμό την Πρίγκιπο θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσουμε την περιφορά του στα γραφικά σοκάκια της Πριγκίπου σε μια κατανυκτική και ξεχωριστή εμπειρία. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Στην εκδρομή 22-26 Απριλίου με την άφιξη θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στα Πριγκιπόννησα .

Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar – Κλειστή Αγορά - Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά - Αναστάσιμο Δείπνο

Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στο τζαμί του Πρίγκηπα (Şehzade Camii) αριστούργημα του ξακουστού αρχιτέκτονα Σινάν και οδεύοντας προς την καρδιά της ιστορικής πόλης θα επισκεφθούμε την υπέρλαμπρη Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε την γραφικότατη αγορά “Arasta” θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης , ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της .Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας .Τέλος θα επισκεφθούμε τον Ναό της Αγία Ειρήνης δίπλα στην Αγία Σοφία ο οποίος ήταν Βυζαντινή εκκλησία , σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι πλέον γνωστή με την ονομασία AyaIrini. Χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομαζόταν και ''Πατριαρχείο''. Μέχρι το 360 και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η μητρόπολη της Κων/πολης , καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον όχλο στην «Στάση του Νίκα» επί Ιουστινιανού για να ανοικοδομηθεί στην ίδια θέση από τον ίδιο αυτοκράτορα. Θα καταλήξουμε στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα για τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το βράδυ θα μεταφερθούμε στα Θεραπειά για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής . Ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Μίνιατουρκ - Τοπ Καπί - Αιγυπτιακή αγορά

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με την επίσκεψή μας στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου με ιδιωτικό πλοίο μόνο για τους ταξιδιώτες του γραφείου μας. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επισκεφθούμε τοπ Μίνιατουρκ το οποίο είναι το μεγαλύτερο πάρκο με μινιατούρες στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Η σημερινή μας ημέρα θα κλείσει με επίσκεψη στην αγορά των Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) -Misir Carsιsi- για να απολαύσετε τα μεθυστικά αρώματα των μπαχαρικών της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Σας προτείνουμε για το βράδυ προαιρετικά ( έξοδα ατομικά ) διασκέδαση σε κέντρο με οριεντάλ και παραδοσιακούς χορούς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα με φαγητό και ποτό.

Κωνσταντινούπολη – Ελεύθερη ημέρα - Πτήση Επιστροφής

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα είναι στη διάθεσή σας για τις τελευταίες σας βόλτες και περιπλανήσεις στην μαγική Κωνσταντινούπολη . Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .
Αναχωρήσεις Διάρκεια Ξενοδοχείο Κόστος ατόμου
σε Δίκλινο
Κόστος ατόμου
σε Μονόκλινο
Παιδί έως 12
ετών σε
Extra Bed
Φόροι
21/04
&
22/04
5 Ημέρες Ritz Carlton 5* 860€ 1210€ 630€ 135€
CVK Park Boshporus 5* DLX
Ειδική προσφορά
610€ 810€ 505€
CVK Taksim 4* SUP 545€ 705€ 415€
AKKA Lush 4*
Special Boutique
515€ 655€ 410€
Eresin Taksim 4* 490€ 620€ 400€
Nova Pera Istanbul 4* 460€ 560€ 380€
Nova Plaza Taksim 4* 430€ 510€ 360€

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Turkish Airlines

Κόστος αποσκευής 20 κιλά & χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο.

Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία

Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικό ( Σε δωμάτια με μερική θέα τον Βόσπορο ).

Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The  Cvk Park Bosporus  5* dlx κεντρικό ( Σε δωμάτια superior ).

Στο κεντρικό   CVK Taksim 4* superior 

Στο κεντρικό   AKKA LUSH 4* special boutique

Στο κεντρικό   ERESIN Taksim 4*  

Στο κεντρικό   NOVA PLAZA Taksim 4*

Στο κεντρικό   NOVA PERA 4*   

Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά.  

Αναστάσιμο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στα Θεραπειά

Μεταφορές , ξεναγήσεις , εκδρομές με ελληνόφωνο ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα .

Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.

Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο .

ΔΩΡΕΑΝ χρήση εσωτερικής πισίνας και fitness center του ξενοδοχείου The Ritz Carlton 5*dlx .

ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Park Bosporus 5 *dlx .

ΔΩΡΕΑΝ χρήση χαμάμ, σάουνα & fitness center του ξενοδοχείου CVK Taksim .

ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία

Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Η ειδική ασφάλιση για covid-19 ισχύει για εκδρομείς έως 70 ετών.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων ( € 135 ανά άτομο ).

Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους ( όπου απαιτείται ) .

Ποτά στο Αναστάσιμο δείπνο.

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σχετικά πακέτα