Ομάν

8 Ημέρες

Περιγραφή ταξιδιού

Το Ομάν είναι από τις ωραιότερες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου. Η πολιτιστική του κληρονομιά καθώς και η ποικιλία του φυσικού του τοπίου το κάνει να ξεχωρίζει από τα γειτονικά εμιράτα. Απέραντα χιλιόμετρα μιας άκρως γοητευτικής ακτογραμμής, απάτητη έρημος με κρυμμένα μυστικά όπως η χαμένη πόλη Ουμπάρ που προστατεύεται από την UNESCO και πανέμορφα κάστρα διάσπαρτα στα πιο απρόσμενα και απρόσιτα μέρη. Ακολουθήστε τον δρόμο του λιβανιού και ανακαλύψτε το πιο μεθυστικό πρόσωπο της Αραβικής Χερσονήσου στα χνάρια του Σεβάχ του θαλασσινού.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ: COS00089

Tιμή πακέτου Από 1290€

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21/04

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • ΔΩΡΟ κρουαζιέρα στον κόλπο του Μάσκατ
 • Επίσκεψη στην περιοχή απ’ όπου οι Μάγοι προμηθεύτηκαν το λιβάνι στην πορεία τους προς την Βηθλεέμ
 • Θα απολαύσουμε τις πανέμορφες παραλίες γύρω από την όαση του Σαλαλά
 • Σαφάρι με τζιπ στην έρημο και στον αρχαιολογικό χώρο της χαμένης πολιτείας Ουμπάρ
 • Επίσκεψη στο Φαράγγι Ντάουκα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δένδρων Boswellia sacra, απ’ όπου προέρχεται το λιβάνι
 • Επίσκεψη στα κάστρα της Νίζβα, της Μπάχλα και του Ζαμπρίν
 • Ξενάγηση στο μουσείο Μπέιτ Αλ Ζουμπάιρ στο Μάσκατ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην παλιά και καινούρια πόλη
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα (με έξτρα γεύμα) με παραδοσιακό σκάφος στα πανέμορφα φιορδς του Μουσαντάμ, με στάση για κολύμπι στο Telegraph Island
 • Αεροπορικές πτήσεις προς Σαλαλά και Κασάμπ για να αποφεύγονται οι πολύωρες, κουραστικές και ανούσιες διαδρομές
 • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές και καθυστερήσεις
 • ΕΜΠΕΙΡΟΣ αρχηγός συνοδός

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Σαλαλά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σαλαλά μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η: Σαλαλά

Άφιξη νωρίς το πρωί στα βάθη της αραβικής χερσονήσου και την πανέμορφη όαση του Σαλαλά στη νοτιοδυτική γωνιά του Ομάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για να πάρουμε ένα πλούσιο πρωινό (προσφορά της εταιρείας μας). Έτοιμοι να αρχίσουμε την εξερεύνηση του ανατολικού και δυτικού Σαλαλά. Περνάμε από τη Βασιλική Φάρμα και συνεχίζουμε για τα όρη Γκάρα, εκεί που λέγεται πως βρισκόταν το Παλάτι της κραταιής Βασίλισσας του Σαβά η οποία ήλεγχε το εμπόριο του λιβανιού! Επόμενη στάση μας το Μιρμπάτ όπου βρίσκεται ο τάφος του Μπιν Αλί και το χωριό Τάκα με την πανέμορφη παραλία. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα δένδρα που παράγουν το ξακουστό λιβάνι. Μεταξύ των ιστοριών που θα ακούσουμε είναι και αυτή των «Μάγων» με τα Δώρα που προμηθεύτηκαν αυτό το πανάκριβο και μοναδικό προϊόν πολυτελείας της εποχής εκείνης και ξεκίνησαν να το πάνε δώρο στον νεογέννητο βασιλιά στη Βηθλεέμ, ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία ενός αστεριού. Λίγο πιο κάτω μας περιμένει η απόκρημνη ακτή Μουγκσαϊλ. Η τοπογραφία με τα βράχια κυριολεκτικά να ξεφυτρώνουν μέσα από το νερό καθώς και οι «τρύπες» που πετούν με πίεση το ορμητικό νερό της θάλασσας.

Ημέρα 3η: Σαλαλά (Η χαμένη πόλη Ουμπάρ στην έρημο)

Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα θαυμάσιο οδοιπορικό στην έρημο Αλ Νέτζ. Με τζιπ 4Χ4 προσεγγίζουμε την χαμένη πολιτεία Ουμπάρ, που είχε τη φήμη του πιο αφιλόξενου μέρους του πλανήτη μια που η ίδια η έρημος Ραμπ Αλι Καλί «κατάπιε» την ίδια την πόλη και που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε «Ατλαντίδα της Ερήμου»! Στη συνέχεια μας περιμένει η μαγεία των απάτητων αμμόλοφων του Empty Quarter. Η μέρα μας θα κλείσει με το Wadi Dawka, και αυτό υπό την αιγίδα της UNESCO, μια που πρόκειται για το μέρος που φύονται τα περισσότερα άγρια δένδρα Boswellia sacra, που παράγουν το…λιβάνι!

Ημέρα 4η: Σαλαλά - Κασάμπ

Πτήση τα ξημερώματα για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που έπλεαν στην περιοχή. Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδ του Μουσαντάμ όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου -εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο- σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική. Η κρουαζιέρα περιλαμβάνει και ένα εξαίσιο παραδοσιακό γεύμα με τοπικές λιχουδιές!

Ημέρα 5η: Κασάμπ – Μάσκατ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Μάσκατ, την πρωτεύουσα του Ομάν. Γνωστή από τις αρχές του 1ου αιώνα ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι, το Μάσκατ αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλων ναυτικών δυνάμεων στο Παρελθόν. Κατακτήθηκε από τους Πέρσες και ηγεμονεύθηκε από την Πορτογαλική Αυτοκρατορία. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης με πρώτο σταθμό το Μεγάλο τζαμί με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 6η: Μάσκατ (Κάστρα της ερήμου)

Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη Νίζβα, η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σουκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπάχλα, διάσημη για το περίφημο κάστρο της το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά καθώς και την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, λόγος για τον οποίο η Unesco την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ημέρα 7η: Μάσκατ (κρουαζιέρα στο κόλπο του Ομάν)

Πρωινό ελεύθερο για να χαρούμε με πιο χαλαρούς ρυθμούς τη πρωτεύουσα του Ομάν. Προτείνουμε μια επίσκεψη στο πανέμορφο νέο κτίριο της όπερας ή μια βόλτα στο σουκ Μούτραχ της παλιάς πόλης με τα πολυάριθμα μικρά καταστήματα που πωλούν μεθυστικά αρώματα, χρυσαφικά και υπέροχα υφαντά. Νωρίς το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο «ντόου».

Ημέρα 8η: Μάσκατ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
Αναχωρήσεις Διάρκεια Διατροφή Κόστος ατόμου
σε Δίκλινο
Κόστος ατόμου
σε Μονόκλινο
Φόροι
21/04 8 ημέρες HB
Ημιδιατροφή
1290€ 1840€ 830€

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways/ Oman Air.

Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup.

Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.

Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

Φιλοδωρήματα.

Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Βίζα εισόδου.

Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.

Αχθοφορικά.

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Σχετικά πακέτα