Πανόραμα Αλγερίας

10 Ημέρες

Περιγραφή ταξιδιού

Για τους Έλληνες ναυτικούς είναι η Μπαρμπαριά. Η χώρα των Βαρβάρων. Το Αλγέρι είναι βγαλμένο από τις Χίλιες και μια νύχτες. Στενά σοκάκια, δυνατές φωνές, κόσμος που πηγαινοέρχεται κι αρώματα από την αύρα της Μεσογείου που μπλέκονται με τα μπαχαρικά που πουλιούνται σε πάγκους στο λιμάνι και σου κόβουν την ανάσα. Τα Οθωμανικά παλάτια, τα τζαμιά και η περίτεχνη τέχνη των Μαμελούκων του βορρά δίνουν τη θέση τους στην απέραντη έρημο του νότου, γεμάτη κάσμπες και σπίτια σχεδόν χωμένα στην άμμο για να προστατεύονται από τον ανελέητο ήλιο. Η Αλγερία είναι μια χώρα δύσκολη. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει ίσως κι απροσπέλαστη, ασυνήθιστη για τον ταξιδιώτη. Όσο όμως την γνωρίζει κανείς τόσο περισσότερο ζυμώνεται με τον παλμό της που σε παρασύρει σ’ έναν κόσμο τόσο μαγικό που δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κανείς από την γοητεία του.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ: COS00088

Tιμή πακέτου Από 1890€

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

22/03, 21/04, 17/05, 20/06, 03/09

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* και 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Ημέρα 1η: Αθήνα - Αλγέρι

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μνημείο των Μαρτύρων, σύμβολο της Ανεξαρτησίας της χώρας, την κεντρική λεωφόρο με τα αποικιακού ρυθμού μέγαρα και φυσικά την Καθολική εκκλησία της Παναγίας της Αφρικής Notre Dame d’ Afrique.

Ημέρα 2η: Αλγέρι - Κωνσταντίνη

Σήμερα θα διασχίσουμε τα βουνά του Τελ με προορισμό την ορεινή Καμπυλία. Καταπράσινα τοπία, χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Άτλαντα και οργωμένα χωράφια θα μας συνοδεύσουν μέχρι το Σετίφ. Μετά την σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη Κωνσταντίνη. Νωρίς το απόγευμα θα αντικρίσουμε την εξαιρετική πόλη με τις κρεμαστές γέφυρες. Χτισμένη σε ένα απότομο λόφο, που ξεπροβάλλει θεαματικά από τον ορεινό όγκο του Τελ, η Κωνσταντίνη είναι μια πόλη ηρωική. Οι κάτοικοί της αντιστάθηκαν σε όλες τις επιδρομές που γνώρισε η χώρα στην μακρόχρονη ιστορία της ενώ αποτέλεσε την καρδιά της Αλγερινής αντίστασης κατά την αποικιοκρατία αλλά και κατά την διάρκεια του Αλγερινού πολέμου για την Ανεξαρτησία. Εμείς θα ανέβουμε μέχρι το μνημείο των ηρώων, θα περπατήσουμε την κρεμαστή γέφυρα Σίντι Εμ Σίντ και θα διασχίσουμε την παλιά πόλη για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατείας της 1ης Νοεμβρίου όπου βρίσκεται το θέατρο της πόλης, το ταχυδρομείο και το Μεγάλο Τζαμί.

Ημέρα 3η: Κωνσταντίνη - Μπίσκρα

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείο της πόλης με μια θαυμάσια συλλογή από αντικείμενα της ρωμαϊκής εποχής. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για την Πομπηία της Αφρικής, την Ρωμαϊκή πόλη Τιμγκάτ. Η εξαιρετική ρυμοτομία της πόλης σε συνδυασμό με το καλοδιατηρημένο θέατρο και την περίφημη αψίδα του Τραϊανού δίνουν μια θαυμάσια εικόνα από την αίγλη της πόλης στην ακμή της. Στη συνέχεια μέσω του επιβλητικού περάσματος στην περιοχή της Ελ Καντάρα θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στη Μπίσκρα.

Ημέρα 4η: Μπίσκρα - Ελ Ουέντ

Νωρίς το πρωί θα διασχίσουμε τον ορεινό όγκο του Ορές, όπου θα απολαύσουμε το επιβλητικό τοπίο στην περιοχή του Ουέντ Ελ Αμπιόντ. Τα σμιλευμένα από τον άνεμο φαράγγια της περιοχής αποτέλεσαν την μόνη οδική αρτηρία των καραβανιών από τις οάσεις του νότου προς το Μαγκρέμπ. Στη συνέχεια διασχίζοντας την περιοχή των αποξηραμένων αλμυρών λιμνών θα καταλήξουμε στην όαση του Ελ Ουέντ λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τυνησία. Φθάνοντας στην όαση του Ελ Ουέντ θα δούμε τα σπίτια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της ερήμου και θα επισκεφθούμε το μικρό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Ημέρα 5η: Ελ Ουέντ-Γκαρντάια

Αναχώρηση δια μέσω της ερήμου για την Γκαρνάια με στάσεις καθ΄ οδόν στο Τουργκούτ και στην Ουάργκλα. Αργά το απόγευμα θα αντικρίσουμε τους χαρακτηριστικούς μιναρέδες-πύργους της όασης, λουσμένους στο φως του δειλινού.

Ημέρα 6η: Γκαρντάια

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην όαση της Γκαρντάια που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η όαση αποτελείται από 5 χωριά, με παραδοσιακή χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Οι κάτοικοι του Μπζάμπ αποτελούν επίσης μια ιδιαίτερη μουσουλμανική κοινότητα με αυστηρά ήθη κι έθιμα και πολύ στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Οι άντρες φορούν ακόμα την παραδοσιακή βράκα και το μικρό άσπρο καπελάκι στο κεφάλι, ενώ οι γυναίκες τους κυκλοφορούν ελάχιστα στους δρόμους καλυμμένες με άσπρα μακριά ρούχα που σκεπάζουν εντελώς το σώμα και το κεφάλι τους, αφήνοντας μια ελάχιστη μικρή χαραμάδα για το ένα μάτι ώστε να μπορούν να βλέπουν. Εμείς στην ολοήμερη ξενάγησή μας θα δούμε το εξαιρετικό σύστημα της διαχείρισης των υδάτων της όασης που αποτελείται από μικρά φράγματα και από υπόγεια κανάλια που διοχετεύουν το νερό στα χωράφια και στους κήπους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Γκαρντάια και στην ζωντανή αγορά της. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το κοιμητήριο της Μέλικα με τον περίτεχνο τάφο ενός Μαραμπού και τέλος θα καταλήξουμε νωρίς το απόγευμα στο γραφικότατο Μπενί Ιγκέν για να περπατήσουμε στα δαιδαλώδη σοκάκια του και στη σχεδόν βιβλική αγορά του, όπου το απογευματινό δημοπρατήριο δίνει ένα μοναδικό χρώμα μιας πόλης που ζει με τον ίδιο απαράλλαχτο τρόπο εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια.

Ημέρα 7η: Γκαρντάια - Μπου Σαάντα

Σήμερα αφήνουμε την Γκαρντάια και παίρνουμε τον δρόμο για την γραφική όαση της Μπου Σαάντα μέσω του Λάγκουατ. Η όαση της Μπου Σαάντα αποτέλεσε καταφύγιο του Γάλλου ζωγράφου Ετιέν Ντινέ ο οποίος όχι μόνο έζησε και τελείωσε τη ζωή του εκεί, αλλά ύμνησε με τον χρωστήρα του όλη την εξωτική ομορφιά του Μαγκρέμπ. Η κοινότητα της Μπου Σαάντα μετέτρεψε το σπίτι του σε Μουσείο και σήμερα φιλοξενεί μια μικρή συλλογή του έργου του καθώς και περιοδικές εκθέσεις σύγχρονων αλγερινών ζωγράφων.

Ημέρα 8η: Μποu Σαάντα - Αλγέρι

Λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Αλγέρι θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι (Ζαουία) του Ελ Χάμελ, ενός «αγίου» που η μνήμη του τιμάται με ιδιαίτερη ευλάβεια μέχρι και σήμερα. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Αλγέρι.

Ημέρα 9η: Αλγέρι

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τα δυτικά παράλια του Αλγερίου. Πρώτος σταθμός το μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο του Σερσέλ. Μια πόλη που έχει ενσωματώσει τα ρωμαϊκά ερείπια της αρχαίας Καισαρείας στην σύγχρονη πολεοδομική συγκρότηση της πόλης. Έτσι το αρχαίο Φόρουμ της Ελληνορωμαϊκής αποικίας είναι τώρα η κεντρική πλατεία του Σερσέλ! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα ρωμαϊκά και βυζαντινά ερείπια της Τιπάζα, μια πόλη δορυφόρος της Καρχηδόνας η οποία γνώρισε μεγάλη οικιστική άνθιση στα χρόνια του Ανδριανού. Μερικά από τα αξιοθέατα της σημερινής μέρας είναι η Βασιλική και το Φόρουμ. Λίγο πριν επιστρέψουμε στο Αλγέρι θα σταθούμε στον βασιλικό τάφο ενός Βέρβερου Βασιλιά του 2ου π.Χ αιώνα που εσφαλμένα αναφέρεται ως «τάφος της Χριστιανής».

Ημέρα 10η: Αλγέρι - Αθήνα

Σήμερα θα ολοκληρώσουμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα επισκεπτόμενοι το Μουσείο Μπαρντώ και την Κάσπα του Αλγερίου. Η βόλτα μας θα τελειώσει στην παραλία, στην πλατεία των Μαρτύρων όπου βρίσκεται και το Τζαμί των Ψαράδων στο μικρό τούρκικο λιμανάκι. Νωρίς το απόγευμα θα επιστρέψουμε αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Αναχωρήσεις Διάρκεια Διατροφή Κόστος ατόμου
σε Δίκλινο
Κόστος ατόμου
σε Μονόκλινο
Φόροι
22/03, 21/04,
17/05, 20/06, 03/09
10 ημέρες HB
Ημιδιατροφή
1890€ 2480€ 590€

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).

Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*.

Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.

Μεταφορές.

Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).

Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.

Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φιλοδωρήματα.

Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός.

Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Σχετικά πακέτα