Πανόραμα Ισλανδίας

9 Ημέρες

Περιγραφή ταξιδιού

Η Ισλανδία, στις βόρειες εσχατιές της Ευρώπης είναι ένα νησιωτικό κράτος, λίγο μικρότερο από τη χώρα μας και με μόλις 360.000 κατοίκους! Πολλοί την έχουν ονομάσει «το βασίλειο του χιονιού», άλλοι την θεωρούν «παράδεισο των φυσιολατρών», εμείς την αγαπάμε, την έχουμε περπατήσει απ’ άκρη σ’ άκρη και πιστεύουμε ότι αξίζει να την επισκεφθεί κανείς όχι μόνο μία αλλά και δύο και τρεις φορές! Απλωμένη πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα γεωλογικά ρήγματα, με πανέμορφο ηφαιστειακό ανάγλυφο, φιλοξενεί γραφικά ψαροχώρια, απλές και όμορφες πολίχνες, απόκρημνες ακτές και επιβλητικούς παγετώνες. Η ήρεμη δύναμη του τοπίου ταράζεται από την περιοδικότητα των γκέιζερς κοντά στη λίμνη Μάιβατν, την βουβή αχλή των κυμάτων ανοιχτά του Χούσαβικ, και τις δυνατές κραυγές των πουλιών που φωλιάζουν στις νότιες παραλίες της. Εμείς σε αυτό τα ταξίδι θα σας μυήσουμε σε όλα τα μυστικά της κουλτούρας των κατοίκων της, θα σας ιστορήσουμε τις περιπέτειές τους στο βάθος των αιώνων και θα σας δείξουμε έναν τρόπο ζωής που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με την φύση σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και δύναμης. Ακόμα κι αν έχετε ξαναπάει, αξίζει να γνωρίσετε αυτή τη χώρα μέσα από μια άλλη οπτική, πιο διεισδυτική και πιο πολυδιάστατη. Σας περιμένουμε!

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ: COS00075

Tιμή πακέτου Από 1790€

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21/04

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • διανυκτερεύσεις στο ακριβό και κοσμοπολίτικο Ρέυκιαβικ σε 4* εξαιρετικό ξενοδοχείο
 • 4 διανυκτερεύσεις στην επαρχία σε 4* & 3* επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Επίσκεψη σε μία καταπληκτική σύγχρονη φάρμα/θερμοκήπιο με γεύμα έκπληξη!!!
 • Υπέροχη εμπειρία SPA στο καταπληκτικό Sky lagoon
 • Εμπειρία μοναδική για κυνήγι Φαλαινών στη Βόρεια Θάλασσα (μια ακριβή δραστηριότητα που θα βρείτε στo Cosmorama)
 • Ξενάγηση στο υπέροχο Μουσείο/Κέντρο Λάβας (μόνο στο Cosmorama)
 • Επίσκεψη στo λαογραφικό μουσείο Glaumbar
 • Μοναδική εμπειρία επίσης η βόλτα με snowmobiles στο παγετώνα Myrdalsjokull
 • Μπάνιο στα λουτρά Vok με τις γεωθερμικές πισίνες
 • Εμπειρότατος Αρχηγός / συνοδός του ταξιδιού

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρέυκιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας στο Κέφλαβικ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ρέυκιαβικ.

Ημέρα 2η: Ρέυκιαβικ – παγετώνας Myrdalsjokull - Βικ

Μετα το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές με ξενάγηση στο «Κέντρο Λάβας». Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφοτερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και τη προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά. Επόμενο αξιοθέατο της μέρας είναι ο παγετώνας Myrdalsjokull! Εκεί μας περιμένει μία μοναδική εμπειρία. Με ειδικά μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) θα διασχίσουμε ένα κομμάτι του τεράστιου υδάτινου όγκου στις πλαγιές του παγετώνα! Τελικός μας προορισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 3η: Βικ - Fjadrargljufur - Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ – Διαμαντένια Ακτή - Χοφν

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μοναδικό φαράγγι Fjadrargljufur. Περπατώντας ανάμεσα σε ένα μοναδικό τοπίο λάβας θα βρεθούμε σε ένα απόκοσμο θέαμα! Υπέροχοι εξώστες / σημεία παρατήρησης θα μας χαρίσουν εικόνες μοναδικές σε ένα πραγματικά θαύμα της φύσης. Το φαράγγι απλώνεται φιδωτά μπροστά μας οδηγώνας το νερό του ομώνυμου ποταμού. Επόμενο αξιοθέατο το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Η μέρα μας θα κλεισει με επίσκεψη στην «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το ονομά της από τα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια! Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην περιοχή του Χοφν, στις Νοτιοανατολικές Ακτές της νησιωτικής χώρας, όπου και διανυκτερεύουμε.

Ημέρα 4η: Χοφν - Ανατολικά Φιόρδς – Λουτρά Βοκ - Εγκίλσταντιρ

Σήμερα θα διατρέξουμε τις ανατολικές εσχατιές της Ισλανδίας και αφού περάσουμε το επιβλητικό ορεινό πέρασμα του όρους Βέστουχορν, θα φτάσουμε στην περιοχή που βρίσκονται οι ιδιαίτερα θεαματικές ακτές της Ανατολικής Ισλανδίας με το άγριο, σχεδόν εξώκοσμο τοπίο που χαρακτηρίζει την περιοχή των Ανατολικών Φιόρδς. Γραφικά χωριά όπως το Ντιουπιβογκουρ θα διανθίσουν τη διαδρομή μας. Στη συνέχεια αφού έχουμε γεμίσει τις μπαταρίες μας με εικόνες εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς θα διανυκτερεύσουμε στην ευρύτερη περιοχή του Εγκίλσταντιρ. Πριν την άφιξή μας στο ξενοδοχείο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια εμπειρία με μπάνιο σε ένα από τα μεγαλύτερα σπα της ανατολικής Ισλανδίας, τα λουτρά Vok. Είναι ένας νέος προορισμός που άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 δίπλα στη λίμνη Urriðavatn, ακριβώς βορειοδυτικά από το Egilsstaðir, στην Ανατολική Ισλανδία. Διαθέτει τις πρώτες πλωτές πισίνες στην Ισλανδία. Τα λουτρά θα σας προσφέρουν μια νέα εμπειρία κολύμβησης και την τέλεια στάση για να ξεκουραστείτε και να αναζωογονηθείτε στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Urriðavatn. Το ζεστό νερό 75 βαθμών ρέει από θερμές πηγές βαθιά κάτω από τη λίμνη. Πριν από χρόνια, κατά τους μεγάλους αρκτικούς χειμώνες, οι ντόπιοι παρατήρησαν ότι ο πάγος της λίμνης έλιωνε πάντα στο ίδιο μέρος. Το όνομα, Vök, είναι η ισλανδική λέξη για αυτές τις τρύπες του λιωμένου πάγου.

Ημέρα 5η: Εγκίλσταντιρ - Μάιβατν – Ντέτιφος - Γκόνταφος - Ακουρέιρι

Μια ακόμα πλούσια και συγκλονιστική μέρα ξεκινάει σήμερα. Πρώτη μας στάση η παραδοσιακή φάρμα στο Modrudalur για να φωτογραφήσουμε την ρουστίκ αρχιτεκτονική της υπαίθρου. Συνεχίζουμε για τον βορρά της χώρας μέσω μιας εντυπωσιακής διαδρομής που το τραχύ σεληνιακό τοπίο κυριαρχεί. Η επίσκεψή μας στον “άγνωστο” καταρράκτη Ντέτιφος θα μας φέρει σε επαφή με τον ισχυρότερο καταρράκτη της Ευρώπης και φυσικά την εντυπωσιακή του υδατόπτωση που ενσαρκώνει την απόλυτη δύναμη της φύσης της Ισλανδίας. Αμέσως μετά μας περιμένει η θαυμάσια γεωθερμική περιοχή της Λίμνης Μάιβατν με τους διάσημους ψευδοκρατήρες, τις πηγές που αναβλύζουν θερμά νερά, τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς από τη λάβα των παλαιότερων ηφαιστειακών δραστηριοτήτων καθώς και την πλούσια πανίδα. Αμέσως μετά μας περιμένει το υπέροχο θέαμα ενός ακόμα επιβλητικού καταράκτη, του καταράκτη των «Θεών», Γκόνταφος. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ακουρέιρι.

Ημέρα 6η: Ακουρέιρι – Κυνήγι Φαλαινών - Ρέυκιαβικ

Το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την μητρόπολη της Βόρειας Ισλανδίας και το 2ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. Γραφικά κτίρια, υπέροχη θέα προς το Φιόρδ Έιγια, που στις όχθες του είναι χτισμένη η πόλη και φυσικά αρκετά διοικητικά κτίρια συνθέτουν την εικόνα της ενδιαφέρουσας πόλης. Ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εκκλησία στο κέντρο της πόλης, περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο με τα καφέ και τα καταστήματα και φωτογραφήστε το γραφικό λιμάνι της πόλης. Σήμερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς το κοσμοπολίτικο Ρέυκιαβικ. Όμως το κορυφαίο αξιοθέατο της μέρας είναι στο φιόρδ της Βόρειας Θάλασσας όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικό «φαλαινοθηρικό» και αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέαμα των μεγαλύτερων θηλαστικών ζώων του πλανήτη, που συναντώνται σε αφθονία στον Βόρειο Ατλαντικό. Επόμενη στάση στο λαογραφικό μουσείο Glaumbar που βρίσκεται σε μια παλιά παραδοσιακή αγροικία με χλοοτάπητα που χρονολογείται από το 1750. Το μουσείο εξερευνά τη ζωή στην ιστορική αγροτική Ισλανδία και επίσης τιμά τη ζωή του Þorfinnur Karlsefni και της συζύγου του Guðríður. Το μουσείο περιλαμβάνει 13 κτίρια και προσφέρει μια σπάνια εικόνα για το πώς ζούσαν οι Ισλανδοί στο παρελθόν, με περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο και τις προμήθειες. Λόγω των σπάνιων ευκαιριών να προμηθευτούν ξυλεία για οικοδομές, οι Ισλανδοί χρησιμοποίησαν κατασκευές από χλοοτάπητα για να χτίσουν τα σπίτια τους. Για μόνωση χρησιμοποιούσαν ισλανδικό γρασίδι, το οποίο είναι πολύ παχύ. Τα σπίτια με τους τοίχους με γρασίδι θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και 100 χρόνια. Tο απόγευμα θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Ρέυκιαβικ έχοντας ολοκληρώσει τον πλήρη γύρο του μοναδικού αυτού νησιού. Απόψε είστε στο Ρέυκιαβικ! Τι καλύτερο λοιπόν από μία νυχτερινή βόλτα στην εξαιρετικά αναδιαμορφωμένη παλιά συνοικία της πόλης στο λιμάνι όπου δεσπόζει το υπέροχα φωταγωγημένο κέντρο Πολιτισμού αλλά και τα μοναδικά μπαρ της πόλης. Βόλτα στο Ρέυκιαβικ λοιπόν, μια εμπειρία που δεν χάνεται με τίποτα!

Ημέρα 7η: Ρέυκιαβικ (Ξενάγηση πόλης & Golden Circle Tour)

Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας που την αποκαλούν ως τη «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου». Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja στο κέντρο της πόλης. Μετά την ξενάγηση επίσκεψη και γεύμα σε μια μοναδική φάρμα / θερμοκήπιο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισερ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισερ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέυκιαβικ.

Ημέρα 8η: Ρέυκιαβικ – Χερσόνησος Ρέκιανες - (Λίμνη Sky) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα επωφεληθείτε από το ελεύθερο πρωινό και κάντε μια βόλτα στην αριστοκρατική λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Περπατήστε στην περιοχή του λιμανιού της πόλης, πλήρως αναπλασμένη τα τελευταία χρόνια και πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους, γεμάτη με κομψά καφέ και «trendy» εστιατόρια. Νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε στη χερσόνησο Ρέκιανες. Πρόκειται για μία περιοχή πλούσια σε γεωθερμικές πηγές. Πρώτη μας στάση λοιπόν το Gunnuhver που περιβάλλεται από έναν «τρομακτικό» μύθο όπως και κάθε τι εξάλλου στην Ισλανδία. Στη συνέχεια ετοιμαστείτε για μια επική φωτογραφία. Αποθανατήστε τον εαυτό σας στη γέφυρα που ενώνει δύο τεκτονικές πλάκες !!!! Και ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας στην Ισλανδία. Μα φυσικά η φημισμένη Λίμνη (Sky Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο και θα αναζωογονήσετε τις αισθήσεις σας. Βυθιστείτε στη ζεστασιά στη γεωθερμική λιμνοθάλασσα δίπλα στον ωκεανό, καθώς ο Βόρειος Ατλαντικός Ωκεανός απλώνεται δραματικά μπροστά σας. Νιώστε τον εαυτό σας να χαλαρώνει καθώς απολαμβάνετε το εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα στο κυκλοθυμικό ουρανό της χώρας και, αν είστε τυχεροί, το χορευτικό Βόρειο Σέλας θα δώσει ένα εκπληκτικό σόου. Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα έχουμε ένα εξαίσιο αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου Harpan και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 9η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα.
Αναχωρήσεις Διάρκεια Διατροφή Κόστος ατόμου
σε Δίκλινο
Κόστος ατόμου
σε Μονόκλινο
Φόροι
21/04 9 ημέρες HB
Ημιδιατροφή
1790€ 2380€ 470€

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).

Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3*.

Γεύματα: Ημιδιατροφή (εκτός της 1ης μέρας).

Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.

Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξενάγηση με είσοδο στο Κέντρο Λάβας .

Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).

Φιλοδωρήματα.

Ψυχαγωγία: Bόλτα με snowmobiles στο παγετώνα Myrdalsjokull & μπάνιο στη Sky Lagoon & στα λουτρά Vok με τις γεωθερμικές πισίνες .

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Αχθοφορικά.

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Σχετικά πακέτα