Γεωργία – Αρμενία

9 Ημέρες

Περιγραφή ταξιδιού

Στους ορεινούς όγκους του Kαυκάσου, σκαρφαλωμένες σε δασωμένα φαράγγια και απόκρημνες πλαγιές, δύο νεοσύστατες δημοκρατίες συνεχίζουν να διατηρούν στις καινούριες δομές τους, παραδόσεις, έθιμα και συνήθειες αιώνων. Παζάρια και Kαραβάν Σεράι, Aνάκτορα Σάχηδων κι οχυρωμένες εκκλησίες είναι οι καλύτερες αποδείξεις ενδόξων στιγμών του παρελθόντος. Όλα στον Kαύκασο είναι αγέρωχα, οι άνθρωποι έχουν μια λεβεντιά και μια ντομπροσύνη, χαρακτηριστικά που συνετέλεσαν στη διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας αυτού του πληθυσμού σε πείσμα της εξαιρετικά δύσκολης μοίρας που τους επιφύλαξε η ιστορία τους.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ: COS00004

Tιμή πακέτου Από 820€

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

24/07, 07/08, 21/08, 19/09

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα – Ερεβάν / Τιφλίδα – Αθήνα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*sup & 4*
 • Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Ερεβάν κατά την άφιξή σας
 • Δείπνα και στα ξενοδοχεία και σε τοπικά εστιατόρια για να γευθούμε τη παραδοσιακή κουζίνα των χωρών που επισκεπτόμαστε
 • Επίσκεψη στα φαράγγια του Καυκάσου και στις ιστορικές πόλεις Μτσχέτα & Γκόρι
 • Πλούσια ξενάγηση στην Τιφλίδα με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό Σιόνι, στη βασιλική του Ανχισκάτι και στο Ιστορικό Μουσείο της
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στα ιστορικά μοναστήρια Κορ Βιράπ, Νοραβάνκ και Χαγκπάτ
 • Επίσκεψη στο ιστορικό μουσείο της Αρμενίας στο Ερεβάν και στην εθνική βιβλιοθήκη Ματενανταράν, από τις καλύτερες σε όλο τον Καύκασο
 • Επίσκεψη στην πόλη Ασταράκ, από τους παλαιότερους οικισμούς στην Αρμενία με πολλά πολιτιστικά μνημεία
 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο της Αρμένικης Γενοκτονίας
 • Επίσκεψη στο ναό του Γκαρνί και στο μοναστήρι Γκέραρτ
 • Επίσκεψη στη λίμνη Σεβάν και στη μονή Σεβαναβάνκ
 • Αρχηγός – Συνοδός, έμπειρος και γνώστης της τοπικής κουλτούρας

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Ερεβάν

Αναχώρηση αεροπορικώς απευθείας για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν.

Ημέρα 2η: Ερεβάν (Ετσμιατζίν – Ζβάρτνοτς)

Άφιξη τα ξημερώματα και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το πρωινό στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε καλύτερα το Ερεβάν, που βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του ποταμού Χραζντάν και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές. Πόλη όμορφη, ζωντανή, με φαρδιές λεωφόρους, επιβλητικά κτίρια, καταπράσινους κήπους και μεγάλες πλατείες. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, την λεωφόρο Μάστοτς. Στην Πλατεία Δημοκρατίας βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας το οποίο θα επισκεφτούμε για να γνωρίσουμε μέσα από τα πλούσια εκθέματά του την ιστορία της Αρμενίας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Επόμενος προορισμός ο ιερός χώρος Ετσμιατζίν και ο ομώνυμος Καθεδρικός Ναός του 4ου αιώνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Αρμένιου Πατριάρχη. Ο ναός ανήκει στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco όπως και τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 7ου αι. στο Ζβάρτνοτς που θα επισκεφθούμε κατά την επιστροφή μας στο Ερεβάν. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Ερεβάν (Γκαρνί – Γκέραρτ)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στον αρχαιοπρεπή ναό του Γκαρνί από την εποχή του Τιγκράνι που κατασκευάστηκε το 77μ.Χ., στη συνέχεια καταστράφηκε από σεισμό και αναστηλώθηκε το 1975. Συνεχίζουμε στο μεταγενέστερο λαξευμένο στους βράχους μοναστήρι του Γκέραρτ για να ολοκληρώσει την γνωριμία μας με ένα ευρύτατο φάσμα της αρμένικης ιστορίας. Το όνομα του σημαίνει Ιερή λόγχη από το δόρυ που πέρασε το σώμα του εσταυρωμένου Χριστού. Τέλος θα επισκεφτούμε την Εθνική Πινακοθήκη για να μυηθούμε στην τέχνη των διάσημων Αρμενίων ζωγράφων όπως ο Αιβαζόβσκυ, ο Σαριάν, ο Αταμιάν κ.ά. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 4η: Ερεβάν (Κορ Βιράπ, Νοραβάνκ, Μουσείο Γενοκτονίας)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε μια διαδρομή που θα μας φέρει στο ιστορικό Μοναστήρι του Κορ Βιράπ, εκεί που φυλακίστηκε ο Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής που έφερε το φως του Χριστιανισμού στην Αρμενία. Η θέα από το μοναστήρι των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ προκαλεί δέος και συνάμα μελαγχολία και αποτελεί προσφιλές θέμα των ζωγράφων της χώρας. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του Νοραβάνκ χτισμένο κατά την διάρκεια του 13ου αι. και το οποίο υπήρξε σπουδαίο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Αρμενίας. Επιστροφή στο Ερεβάν για να επισκεφθούμε το εκπληκτικό μουσείο της Γενοκτονίας. Τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Αρμένικης Γενοκτονίας έγιναν το 1995, που συνέπεσαν με την 80η επέτειο της Γενοκτονίας. Το κτίριο του Μουσείου είναι μοναδικού σχήματος και μορφής: σχεδιαστές είναι οι αρχιτέκτονες Καλασιάν, Ταρχανιάν και ο γλύπτης Αρακελιάν. Η επίσκεψη στο Μουσείο έχει πια γίνει το μέρος του επίσημου πρωτοκόλλου του Κράτους. Ήδη πολλές ξένες αντιπροσωπείες έχουν επισκεφθεί το Μουσείο όπως αυτές των Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ζακ Σιράκ και άλλων διάσημων πολιτικών, κοινωνικών και πνευματικών προσωπικοτήτων και αρχηγών. Το εντυπωσιακό διώροφο κτίριο του Μουσείου είναι ανοικοδομημένο μέσα στην πλευρά του λόφου με τη θέα προς την κοιλάδα Αραράτ και το μεγαλοπρεπές όρος του Αραράτ, ούτως ώστε να μην αποσπάται από την επιβλητική και μεγαλοπρεπή παρουσία του Μνημείου της Γενοκτονίας που είναι κοντά του. Τ εκθέματα του Μουσείου παρουσιάζονται στο χώρο του δεύτερου ορόφου έκτασης 1000 τ.μ. Εδώ υπάρχουν 3 αίθουσες εκθέσεων εσωτερικού χώρου και μια γκαλερί εξωτερικού χώρου. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η: Ερεβάν – Ασταράκ/Καρμραβόρ - Νορατούζ - Τσαχατζόρ

Μετά το πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές μας στο πούλμαν και αναχωρούμε για το Τσαχατζόρ. Πριν αφήσουμε όμως το Ερεβάν θα επισκεφθούμε το Ματενανταράν, ένα μοναδικό μουσείο χειρογράφων. Εδώ φυλάσσονται πάνω από 20.000 χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής και πνευματικής αξίας, που χρονολογούνται από τον 5ο έως τον 18ο αιώνα. Τα παλαιότερα είναι γραμμένα σε πέτρα, ξύλο και δέρμα ζώων, τα νεότερα είναι στολισμένα περίτεχνα, δεμένα με πολύτιμα μέταλλα και λίθους. Τα χειρόγραφα αυτά είναι ξεχωριστά για τους Αρμένιους όχι μόνο γιατί εξιστορούν την παγκόσμια εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος αλλά και γιατί αντιπροσωπεύουν τα συγκεκριμένα σύμβολα της γένεσής τους. Τα περισσότερα είναι γραμμένα στο εθνικό αλφάβητο το οποίο επινόησε τον 5ο αιώνα ο μοναχός Μεσρόπ Μαστότς. Aναχώρηση για την επαρχία Αραγκατσόν με προορισμό την πόλη Ασταράκ, η οποία είναι από τους παλαιότερους οικισμούς στην Αρμενία με πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Εμείς θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Καρμραβόρ που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Επόμενη στάση στη διαδρομή μας το υπέροχο Νορατούζ όπου θα δούμε τις μεσαιωνικές επιτύμβιες στήλες που υπάρχουν εκεί, τα Χατσκάρ όπως ονομάζονται στα αρμενικά και θεωρούνται τα σύμβολα για τη σωτηρία της ψυχής. Άφιξη και διανυκτέρευση στο Τσαχατζόρ, πόλη θέρετρο, που το όνομά της στα Αρμενικά σημαίνει «Κοιλάδα των Λουλουδιών». Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Τσαχατζόρ – Λίμνη Σεβάν – Μονή Σεβαναβάνκ - Χαγκμπάτ – Τιφλίδα

Αφήνουμε το Τσαχατζόρ και η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στη γαλανή λίμνη Σεβάν, μια από τις μεγαλύτερες ορεινές λίμνες του κόσμου, που ονομάζεται και το μαργαριτάρι της Αρμενίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κοντινό μεσαιωνικό μοναστήρι Σεβαναβάνκ, ένα νησιωτικό μοναστήρι που υπήρξε τόπος προσκυνήματος και λατρείας αλλά και εξορίας Αρμενίων ευγενών. Στη πορεία μας προς τη Τιφλίδα θα επισκεφθούμε ακόμη το Μοναστήρι Χαγκπάτ, προστατευόμενο μνημείο της Unesco και πραγματικό αριστούργημα της μεσαιωνικής εκκλησιαστικής αρμενικής αρχιτεκτονικής από τον 10ο έως τον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στα γεωργιανά σύνορα και περνάμε στο έδαφος της Γεωργίας. Τελικός προορισμός η Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, πόλη πανέμορφη χτισμένη στο γεωγραφικό σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας με ιδιαίτερη ευρασιατική αρχιτεκτονική. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

Ημέρα 7η: Τιφλίδα

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε καλύτερα την πανέμορφη «κόρη» της Υπερκαυκασίας, την Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, έδρα του Πατριάρχη Γεωργίας όπου φυλάσσεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας, την Βασιλική του Ανχισκάτι του 6ου αι., η παλαιότερη εκκλησία της Τιφλίδας με τυπική γεωργιανή μεσαιωνική αρχιτεκτονική, θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα όμορφα κτίρια και τα εντυπωσιακά καταστήματα, θα δούμε εξωτερικά το κοινοβούλιο και την όπερα και φυσικά δεν θα παραλείψουμε το Ιστορικό/Εθνικό Μουσείο που στεγάζει τα χρυσά εκθέματα από τον θησαυρό της Κολχίδας και το μουσείο της Σοβιετικής κατοχής. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 8η: Τιφλίδα (Μτσχέτα - Γκόρι - Ουπλιτσίκε) - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Η σημερινή εκδρομή θα μας φέρει στα φαράγγια του Καυκάσου, στην ιστορική πόλη Μτσχέτα που έχει ηλικία 3.000 ετών. Οι μεσαιωνικές εκκλησίες της Μτσχέτα περιλαμβάνονται στην λίστα μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Κορυφαία αξιοθέατα η εκκλησία Τζβάρι του 6ου αι., ο Καθεδρικός Ναός Σβετσκοσβέλι και το Μοναστήρι του Σάμταβρο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την επαρχία Κάρτλι στην καρδιά της χώρας. Πρώτος σταθμός το Γκόρι γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν. Στο ομώνυμο μουσείο θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές των πρώτων χρόνων της ζωής τού αμφιλεγόμενου ηγέτη. Μετά μας περιμένει η υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσίκε που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. Επιστροφή στη Τιφλίδα, δείπνο και χρόνος για ξεκούραση στα δωμάτια μας μέχρι τα ξημερώματα όπου μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 9η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη το πρωί στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη.
Αναχωρήσεις Διάρκεια Διατροφή Κόστος ατόμου
σε Δίκλινο
Κόστος ατόμου
σε Μονόκλινο
Φόροι
22/04, 13/05,
10/06, 24/06
9 ημέρες HB
Ημιδιατροφή
820€ 1270€ 640€

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines: Αθήνα Ερεβάν // Τιφλίδα Αθήνα.

Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*sup & 4*.

Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.

Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Σχετικά πακέτα